субота, 3. април 2010.

А декларација за Србе?

Запитам се некада да ли се ови на власти шале или шта је проблем? Усвајају неке декларације које им други намећу, декларације везане за неке догађаје и бројке које је неко други измислио।
Дакле, у Сребреници се јесте десио злочин। али питање је да ли је то био толико масован злочин да се прогласи за геноцид? Да ли су узроци тог злочина етничко чишћење, шовинизам? НЕ!
Прво, присетимо се ко је први и из којих разлога починио злочине и Сребреници। Сви сте чули за Насера Орића, и знамо да је ослобођен оптужбе од стране Хашког трибунала।
Зашто нико не терети Орића за злочине које су починили његови људи у околини Сребренице, где је страдало хиљаде недужних Срба? По њиховој теорији муслимани су током целог рата били хумани и лепо поступали са Србима, а Срби су те исте муслимане клали и убијали। Сви смо сведоци неправде која се врши над Србима у последњих можда и १०० година, да не крећем сада од Првог, Другог светског рата। Ми треба да осудимо злочине у Сребреници, али постоје неки други злочини, злочини геноцида, који нису признати и чији починиоци ћуте и оптужују Србе за геноцид।
Постоји ли декларација о Јасеновцу, Јадовну, Козари, Сајмишту, Олуји, Бљеску? Наравно да не, а наша држава уопште не ради ништа поводом тога да осуди те злочине, и тај геноцид। Ми ћемо да признајемо да смо клали и убијали а остали ће да причају како су жртве ''Велико-српске'' политике? Уозбиљимо се, и отворимо очи, ујединимо се и престанимо да ћутимо। Устанимо против неправде, и не дозволимо да други пишу нашу историју। На жалост, има и Срба изрода који то чине, по налогу својих западних господара।
Жао ми је свих жртава, и залажем се за то да се сви одговорни казне, али не и за то да се кажњавају само Срби, и да се Србима приписује нешто што нису учинили, и да им се намећу неки термини који се нису десили।
Сребреница- злочин да, геноцид не।
И то, злочин из слепе освете а не из неких других разлога।
Срби који су се налазили у редовима Војске Републике Српске, били су Срби чији су преци страдали од предака тих истих муслимана, који су се налазили у редовима усташких кољача। Замислите како је било некоме коме су муслимани убили жену, дете, маму, тату, да ли је свако такав могао да прашта и да се судржи? Неко је могао, неко није। У свима њима се рађала жеља за осветом, али су неки у њој претерали।
Исто важи и исто мислим и за све остале злочине који су почињени од стране Срба над муслиманима и Хрватима, и над Албанцима। Ти осветнички злочини су ништа према геноциду који је почињен над Србима у २०। веку। Да не почињем сад опет од Козаре, Јасеновца, Јадовна, Олује, Бљеска и даље।
Слава свим недужним жртвама!

Нема коментара:

Постави коментар