четвртак, 14. јануар 2010.

Боље било шта......- него НАТО пакт

Видим да је у последње време актуелно питање, треба ли Србија да приступи НАТО пакту?
Ја имам више разлога зашто не, ако неко има да ми каже зашто да, слободно, свачије мишљење је пожељно.
Прво, НАТО пакт служу за ширење америчког утицаја, и довођење мањих земаља у војну зависност. Како? Уколико би Србија ушла у НАТО пакт, наравно да би била потребна велика реконструкција не само војног кадра, већ и ваздухупловства, морнарице, тешке артиљерије....... А где би све то набавили, тј. ко би нам све то продао, нико други до САД. И онда би се Србија нашла у таквој ситуацији, да би морала годинама и годинама да отплаћује кредит на који би узела све то.
Друго, САД помоћу НАТО пакта шири свој утицај свуда по свету, и не само то, већ њима и одговара, да што више земаља уђе у НАТО, из стратегијских разлога. Наиме, нема те државе која је у НАТО пакту, а да у њој нема америчке војне базе.
И трећи, и по мени главни разлог је тај, што су снаге НАТО пакта бомбардовале Србију 1999. и помагале сепаратистичко- терористички покрет ОВК, иако су Уједињене нације тај покрет означиле као терористички. Очигледно су американци имали неке своје интересе (исувише очигледно и да напишем) на Косову, и да им је оно требало из стратегијских разлога, као и економских.
Ја не могу да разумем оне људи у Србији који тврде да требамо ући у НАТО пакт.

Нема коментара:

Постави коментар