среда, 14. јул 2010.

Шпанија првак света- заслужено или не?


Шпанци у свом првом финалу освојише своју прву титулу првака света. Иако су до финала дошли неатрактивном и неефикасном игром, заслужено су освојили титулу првака света. Анализирајмо све мечеве Шпаније на овом првенству.

Шпанија:Швајцарска 0:1


Шпанци су првенство почели изненађујућим поразом од екипе Швајцарске. Иако су у овом мечу имали више лопту у ногама, и доста пропиштених шанси, ипак су на крају имали среће да нису поражени већим резултатом. Дердијок је у свом соло-продору погодио стативу, и тако умањио шансе Швајцарске за победу, која је ипак остварена. Са друге стране, и Швајцарци су имали среће јер је Шпанија пропустила доста прилика, а пречка коју је погодио Ћаби Алонсо се и даље тресе.

Стрелац: Желсон Фернандеш

Шпанија:Хондурас 2:0


Очекивана победа Шпаније над аутсајдером Хондурасом, меч који није потребно превише коментарисати. 

Стрелац: Давид Виља

Шпанија:Чиле 2:1 


Шпанци су овом победом осигурали пролазак у наредну рунду, мада то не би остварили да је Швајцарска успела да савлада Хондурас са два гола разлике. Шпанци су рутински почели, на полувреме отишли са предношћу од 2:0, а помогло је и искључење играча Чилеа Естраде. Родридо Миљар је снизио резултат на 1:2, међутим Шпанија је на крају ипак остварила победу.

Стрелци: Давид Виља, Андреас Инијеста и Родриго Миљар.


Шпанија:Португал 1:0


Шпанци су рутински савладали Португалце, који нису показали ништа посебно у овом мечу. Меч је више обележио скандалозан потез К. Роналда, када је на крају меча пљунуо камеру. Срамотан потез за једног таквог фудбалера.

Стрелац: Давид Виља


Шпанија:Парагвај 1:0


Доста узбудљив меч на којем смо видели два досуђена једанестерца на два различите стране у року од четири минуте. Након што је Касиљас одбранио пенал Кардозу, у следећем нападу судија досуђује пенал за Шпанију. Ударац Алонса одбранио је голман Парагваја Хусто Виљар. Седам минута пред крај, Виља одводи Шпанију у њено прво полу-финале.

Стрелац: Давид Виља


Шпанија:Немачка 1:0


Немци су просто блистали у елиминационој рунди, победивши и Енглеску и Аргентину, и уз гол разлику у два меча 8:1! Међутим, да ли је изостанак Томаса Милера или нешто друго утицало на то да доста слабо одиграју овај меч, остаће питање. Карлес Пујол је запечатио судбину Немаца, који на другом узастопном првенству остају без финала.


Стрелац: Карлес Пујол


Шпанија:Холандија 1:0


И, стигли смо до краја. Четврта узастопна утакмица коју Шпанци добијају са 1:0. И једни и други су меч почели доста повучено, дефанзивно, са обзиром на велики улог који је носио овај меч. Ако је ико био јунак Шпаније те вечери, то је дефинитивно Икер Касиљас, који је одбранио пар сто-постотних шанси Холанђана. Холанђанима остаје да жале за својим трећим финалем у којем су поражени.

Стрелац: Андреас Инијеста.  


http://www.youtube.com/watch?v=m7fhk8nJljM



Нема коментара:

Постави коментар