понедељак, 28. децембар 2009.

Ближи се Нова година...

''Све нам је ближа година нова, ући ћемо у њу пуни снова. А да ли ће нам се снови остварити, то ћемо још видети''.
Још пар дана до краја 2009. године, која је била веома занимљива за нашу државу. Било је веома занимљивих догађаја. Да на брзину зумирамо неке од њих.
Пошто сам велики љубитељ фудбала (а и да не започињемо одмах са политиком), прво ћемо се осврнути на успех наших фудбалера. Ко је још веровао да ће орлови бити први у групи испред Француске, Румуније и Аустрије? Па, пре квалификација мало ко, сада сви верују. Одличне игре наших орлића донеле су нам пласман на Светско првенство следеће лето, и тако смо други пут заредом успели да се квалификујемо на најмасовније светско такмичење.
Наши фудбалери су сада веома тражена роба на фудбалском тржишту Европе, Немања Видић је уврштен у тим света!!! Ало бре, тим света!!! Красића тражи Милан, Ивановића Реал, па људи постајемо светска фудбалска сила! У кошарци смо били вицепрваци Европе, након низа година без успеха, и ово је успех. Тенисери нам настављају да ''газе'', да не дужимо причу и у осталим спортовима смо у врху.
Е, сад политика.
Што се тога тиче, било је веома занимљивих дешавања.
Прво, препирка око статута Војводине, да ли је то сепаратизам или не? Па, тешко је питање. Можда ће тај статут донети бољи живот ''грађанима Војводине'' како воли да каже драги нам Ненад Чанак, али са обзиром ко га тражи. Па, ко? Странка која штампа пасоше на којима пише ''Република Војводина'', календаре на којима пише ''Република Војводина''', па чекајте људи? Зашто не отворе бутик, где ћемо сви моћи да купујемо артикле на којима ће писати ''Република Војводина''? Шала мала. Но, да наставим. Странка чији председник изјављује да је Србија окупирала Војводину, и тражи устав из 1974. који је Војводини донео неке одлике државности. Па, добро, благо њему. Мислим да ћемо се сви сложити да је било доста цепања Србије (још само фали да сваки срез буде држава, ја се одмах кандидујем за председника Републике Чантавир).
Укинули нам визе. Ма, то лавееее!!! Чим скупим пара идем за Беград. Лепо је то, само ко ће имати пара да путује? Лепо од наше ДемоНкратске владе, само нека сређују неке друге проблеме.
Тадић поднео кандидатуру за улазак Србије у ЕУ. Све зависи каквог сте мишљења, ја да вам кажем нисам за то да уђемо тамо. Прво, то нам неће решити све проблеме у држави. Друго, познато је какви су нам пријатељи Французи, Енглези, Немци....... Све је то некаква игра. Што се мене тиче бићемо ''вечно кандидат- никад члан'' драге нам ЕУ.
Држава формирала комисију за проналажење гроба Драже Михаиловића. Чекај, па кад је још то било? Па негде летос, и од тада нису ништа урадили! Уместо да траже гроб, они нам опет причају о Калабићевој издаји... Што се онда комисија не зове :''Комисија за проналажење издајника Драже Михаиловића''? Није више у реду да нам ђенерал лежи под земљом, да му се ни не зна гроб. Битно да се репризирају отписани.
Но, за Нову годину желим један Пежо 407, нови пасош, и једно сома евра, да могу да пропутујем мало по Европи....

Нема коментара:

Постави коментар